13 Απρ 2012

Σημειωματάριο με καφέ λινάτσα και σπάγγο

Μου άρεσε τελικά ο συνδυασμός λινάτσας - σπάγγου. Θα το εφαρμόσω ξανά.




Υλικά :
  • καφέ λινάτσα
  • ύφασμα χρώματος κρεμ (δεν ξέρω πως λέγεται το ύφασμα αλλά νομίζω ότι το χρησιμοποιούν για κουρτίνες από εργόχειρα με βελονάκι)
  • τετράδιο με σκληρό εξώφυλλο
  • κορδέλα με μαργαρίτες με πλάτος 4 cm
  • σπαγγο
  • hemming web 
  • θερμόκολλα σιλικόνης
  • κόλλα atlakol  διάφανη
  • πινέλο 
  • ψαλίδι
  • μολύβι
  • μεζούρα
  • μανταλάκια



Βήμα 1ο :
- Παίρνουμε το κρεμ ύφασμα και ακολουθούμε το βήμα 1ο & 2ο από το Χαρούμενο Σημειωματάριο, κόβουμε στις ίδιες διαστάσεις και την λινάτσα.

Βήμα 2ο :
- Κόβουμε το hemming web και το τοποθετούμε παράλληλα πάνω στο κρεμ ύφασμα αφήνοντας περίπου 1,50 cm απόσταση από την επόμενη λωρίδα του hemming web.
- Τοποθετούμε την λινάτσα ακριβώς από επάνω.
- Τοποθετούμε ένα διπλό χαρτί κουζίνας και σιδερώνουμε. 


ΠΡΟΣΟΧΗ  Το hemming web δέν πρέπει να έρθει σε επαφή με το σίδερο μας !

Βήμα 3ο :
- Ακολουθούμε το βήμα 3ο έως το βήμα 9ο από το Χαρούμενο Σημειωματάριο, με την διαφορά ότι στο 8ο και 9ο βήμα χρησιμοποίησα θερμόκολλα σιλικόνης (για να κολλήσει πιο σταθερά )

 Βήμα 4ο :
- Κόβουμε δύο λωρίδες από το hemming web, τοποθετούμε πάνω από το hemming web μια λωρίδα από το κρεμ ύφασμα στο μέγεθος της κορδέλας από πάνω ένα  διπλό χαρτί κουζίνας και σιδερώνουμε.
Κόβουμε δύο λωρίδες από το hemming web, τοποθετούμε πάνω την κορδέλα μας και από πάνω ένα διπλό χαρτί κουζίνας και σιδερώνουμε.
Tip : Χρησιμοποίησα το hemming web γιατί μόλις τοποθετούσα κόλλα (είται atlakol ή οποιαδήποτε άλλη ρευστή κολλά, το υλικό της κορδέλας είναι τέτοιο που φέγγιζε και φαινόταν η λινάτσα.

Βήμα 5ο :
- Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί κόλλησα αυτές τις κάθετες κρεμ λεπτές κορδέλες. Λοιπόν αφού τις κόλλησα δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα και αποφάσισα να κολλήσω σπάγγο στην θέση τους.
- Έτσι έκοψα 7 κομμάτια σπάγγου (για κάθε πλευρά)τα στερέωσα με ένα μανταλάκι και τα κόλλησα με την θερμόκολλα σιλικόνης. Χρησιμοποίησα 3 κομμάτια σπάγγου την φορά και μετά ανά 2 (κολλάνε πιο εύκολα έτσι με αυτή τη κόλλα).

Tip : Οι άκρες από την κορδέλα μας και από το σπάγγο θα τα κολλήσουμε εσωτερικά από το εξώφυλλο, έτσι πρέπει να έχουν περίπου 1 cm μήκος.

 Βήμα 6ο :
- Ανοίγουμε εμπρόσθια εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου και κόβουμε την λινάτσα όσο θέλουμε για να καλύψουμε το "λευκό" αχρησιμοποίητο μέρος.
- Με την βοήθεια του πινέλου απλώνουμε την κόλλα atlakol στο "λευκό" αχρησιμοποίητο μέρος και τοποθετούμε το κομμάτι της λινάτσας.
- Περιμετρικά κολλάμε με την θερμόκολλα σιλικόνης. 


Βήμα 7ο :
- Συνεχίζουμε στο εσωτερικό φύλλο του εξώφυλλου και κόβουμε αυτή τη φορά 6 κομμάτια σπάγγου και τα κολλάμε περιμετρικά με την θερμόκολλα σιλικόνης όπως παρακάτω .

Tip : Σε αυτή την περίπτωση κολλάμε τα κομμάτια σπάγγου και η φορά που ακολουθούμε είναι από μέσα προς τα έξω

Βήμα 8ο :
- Πάμε στην οπίσθια εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου κόβουμε πάλι 6 κομμάτια σπάγγου.
- Παίρνουμε 2 κομμάτια σπάγγου και αυτή τη φορά ξεκινάμε από το κέντρο του σημειωματάριου μας και κολλάμε περιμετρικά με την θερμόκολλα σιλικόνης μέχρι να κολήσουμε και τα 6 κομμάτια.
   Tip : Σε αυτή την περίπτωση κολλάμε τα κομμάτια σπάγγου και η φορά που ακολουθούμε είναι από έξω προς τα μέσα

Το σημειωματάριο μας είναι έτοιμο !  

 Καλές δημιουργίες  !

5 σχόλια:

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δράση Ελληνίδων Bloggers

Κουμπαράδων συνέχεια !

ΡΟΛΟΓΙΑ!!!