23 Ιουν 2012

"Navy" μολυβοθήκη

Άλλη μια μαρμελάδα έφτασε στο τέλος της....
Άλλη μια μολυβοθήκη δημιουργήθηκε ! 

Έγινε σετ με το Καλοκαιρινό σημειωματάριο, "Navy" απολαύστε το !

Υλικά :
  • υάλινο βάζο από μαρμελάδα
  • ύφασμα με ναυτικό θέμα  (Οι διαστάσεις το υφάσματος εξαρτάται πάντα από το μέγεθος του βάζου μας, ώστε η αναλογία να είναι συμμετρική)
  • "ναυτικό" μπλε μεταξένια γάζα  πλάτος περίπου 2,5 cm   ή οποιαδήποτε άλλου τύπου υφασμάτινη κορδέλα πλάτος περίπου 2,5 cm
  • βαμβακερό σπάγγο
  • θερμόκολλα σιλικόνης
  • ψαλίδι

Βήμα 1ο :
- Παίρνουμε το ύφασμα και μετράμε πόσο χρειάζεται για να τυλίξουμε το βάζο μας, αν χρειαστεί κόβουμε το περισσευούμενο ύφασμα.
- Παίρνουμε το ύφασμα και κολλάμε με ελάχιστη ποσότητα κόλλας την μία άκρη στο βάζο μας, τέλος τυλίγουμε τεντωμένα το ύφασμα μας και κολλάμε και την άλλη άκρη. 
 Βήμα 2ο :
- Παίρνουμε το σπάγγο μας, μετράμε πόσο χρειάζεται για τον κολλήσουμε στο βάζο μας και κόβουμε δύο ίδια κομμάτια.
- Στο σημείο που είναι η "ραφή" του υφάσματος που κολλήσαμε προηγουμένως, κολλάμε με ελάχιστη ποσότητα κόλλας κάθε φορά τα δυο κομμάτια σπάγγου ταυτόχρονα στην πάνω άκρη κατά μήκος του υφάσματος. Ομοίως επαναλαμβάνουμε και στην κάτω πλευρά. 
 Βήμα 3ο :
- Παίρνουμε την μεταξένια γάζα τόση ώστε να καλύψουμε το χείλος του βάζου μας (x 2), την διπλώνουμε κατά μήκος και την σιδερώνουμε.
- Πηγαίνουμε στην "ραφή" του υφάσματος και κολλάμε την γάζα μας εξωτερικά του χείλους του βάζου μας. Ομοίως επαναλαμβάνουμε και στην εσωτερική πλευρά του χείλους.
Βήμα 4ο :
Παίρνουμε το σπάγγο μας, μετράμε πόσο χρειάζεται για τον κολλήσουμε στο πάνω μέρος του χείλους και κόβουμε δύο ίδια κομμάτια. Κολλάμε με ελάχιστη ποσότητα κόλλας ταυτόχρονα ξεκινώντας από την "ραφή" του υφάσματος.

 και είναι έτοιμη !
Καλές δημιουργίες  !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δράση Ελληνίδων Bloggers

Κουμπαράδων συνέχεια !

ΡΟΛΟΓΙΑ!!!